voetbalzone

Montpellier voert druk op Bordeaux op, Auxerre en PSG gaan af

Daniel Cabot Kerkdijk06 feb 2010, 20:15
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2010, 20:15
Advertentie

Montpellier heeft zich opgewerkt als een outsider voor de landstitel in Frankrijk. Na de overwinning van vorige week op Olympique Marseille moest zaterdagavond ook promovendus Boulogne er aan geloven. De ploeg van René Girard heeft daardoor nog maar drie punten achterstand op koploper Girondins Bordeaux, dat later op de avond in actie komt. Auxerre en Paris Saint-Germain gingen af.

Boulogne - Montpellier 0-2
De bezoekers kwamen door een doelpunt van Souleymane Camara na een klein half uur spelen op voorsprong. In het Stade de la Libération bleef door het minimale krachtsverschil lang spannend, maar in de slotminuut maakte Victor Montaño een einde aan de onzekerheid. Het was voor Montpellier de derde zege op rij. Volgende week wacht de ontmoeting met hekkensluiter Grenoble.

Olympique Nice - Lille 1-1
De Noord-Fransen moesten in Nice genoegen nemen met een puntendeling en raken daardoor twee punten extra achter op Montpellier, vier in totaal. Chaouki Ben Saada bracht de zuiderlingen na een kwartier spelen al op voorsprong. Door een doelpunt van Tulio de Melo eindigde het duel een kwartier voor tijd in een remise.

Grenoble - Auxerre 5-0
Auxerre is niet de eerste ploeg die van de rode lantaarndrager verliest, maar wel de eerste ploeg die tegen de nummer laatst onthutsend zwak voor de dag komt. Liefst vijf treffers kreeg de nummer zes om de oren, waarvan vier voor rust. Nassim Akrour en Daisuke Matsui waren twee keer trefzeker, Danijel Ljuboja één keer.

Paris Saint-Germain - Lorient 0-3
De zoveelste teleurstellng dit seizoen voor de Parijzenaars. Tien minuten voor rust stond de eindstand in het Parc des Princes reeds op het scorenbord. Marama Vahirua opende de score, Kevin Gameiro en Morgan Amalfitano maakten de score voor de thuisploeg ondraaglijker. Degradatiegevaar is nog niet aan de orde.

Overige uitslagen:

RC Lens - Le Mans 2-1
Sochaux - AS Nancy 1-1

Bezig met laden …