voetbalzone

'Mooi om hier te werken, maar het is ook goed om dat twee jaar te doen'

Daniel Cabot Kerkdijk25 jan 2012, 12:55
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2012, 12:55
Advertentie
/

Gert Kruys vertrekt aan het einde van dit seizoen als trainer van FC Volendam. In een persverklaring meldt de club dat Kruys zelf de beslissing heeft genomen te vertrekken bij de Jupiler League-club. Enkele dagen geleden meldde de Utrechter nog dat hij graag het gesprek aanging over een langer verblijf.

Kruys, bezig aan zijn tweede seizoen in Volendam, zegt nu al enige tijd getwijfeld te hebben of hij zou doorgaan. "Het is een gevoelskwestie", vertelt de oefenmeester woensdag in gesprek met het Noordhollands Dagblad. "Ik vind het mooi om bij Volendam te werken, maar het is ook goed om dat twee jaar te doen."

Na twee achtereenvolgende nederlagen direct na de winterstop (5-0 tegen Go Ahead Eagles en 2-0 tegen FC Den Bosch) was de druk op Kruys groot geworden, maar hij ontkent dat het vertrek per 1 juli iets te maken heeft met de nederlagen van de laatste weken. "We hebben twee slechte wedstrijden achter de rug, maar er is nog niets aan de hand.'' Volendam-voorzitter Henk Kras betreurt de beslissing. "Een werknemer neemt een beslissing en die hebben wij te respecteren."

Bezig met laden …