voetbalzone

Mooie wreeftrap bezorgt Rosales en consorten koppositie boven Brazilië

Daniel Cabot Kerkdijk10 jul 2011, 01:35
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2011, 01:35
Advertentie

Venezuela heeft haar tweede groepswedstrijd op het toernooi om de Copa América in winst omgezet. Na een uitstekend gelijkspel vorige week tegen titelfavoriet Brazilië (0-0) was het team van bondscoach César Farías zaterdagavond lokale tijd met 1-0 te sterk voor Ecuador. La Vinotinto beleeft tot nog toe een droomtoernooi in Argentinië.

De winnende treffer viel na ruim een uur spelen en was uitstekend opgezet. Na enkele korte combinaties schoot César 'El Maestrito' González, die op het punt stond gewisseld te worden, geweldig raak met de buitenkant van zijn rechtervoet. Het was desondanks de laatste actie van de middenvelder. Farías haalde hem er alsnog af.

Ecuador had meer balbezit, zocht vaak het doel van Renny Vega op, maar was in de afwerking erg onzorgvuldig. FC Twente-verdediger Roberto Rosales stond negentig minuten op het veld. Met vier punten na twee duels is Venezuela koploper in Groep B. Brazilië en Paraguay volgen met twee punten en Ecuador heeft er één. Komende week staan Brazilië-Ecuador en Paraguay-Venezuela op de rol.

Bezig met laden …