voetbalzone

Moore is niet groter dan Brisbane Roar en moet vertrekken

Bart Kruyt31 dec 2009, 07:45
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2009, 07:45
Advertentie

Craig Moore staat voor een terugkeer naar de Schotse Premier League. De Australische verdediger, die in totaal al 174 competitiewedstrijden voor Glasgow Rangers speelde, is woensdag ontslagen bij Brisbane Roar. De hoogvlieger had genoeg van het gemopper van aanvoerder Moore en besloot zijn contract te laten ontbinden.

De 34-jarige verdediger kon niet door één deur met coach Ange Postecoglou en drong er bij de clubleiding op aan om de oefenmeester de laan uit te sturen. Brisbane wilde daar echter niets van weten en toonde vertrouwen in de opvolger van Frank Farina. De verbintenis van Moore, die in oktober nog voor 2,5 jaar bijtekende, werd verscheurd.

“Hij wilde niet meer met onze trainer Ange Postecoglou samenwerken en liet me tijdens de laatste bespreking weten dat hij zou vertrekken als de trainer bleef zitten”, legde algemeen directeur Peter McLennan uit. “Van dat soort dreigementen zijn wij niet onder de indruk: niemand is groter dan de club.” Moore is volgens Australische media dichtbij een terugkeer naar Schotland, waar St. Johnstone zeer geïnteresseerd is. Moore vlieg na de jaarwisseling naar Schotland toe.

Bezig met laden …