voetbalzone

'Morelia vraagt drie miljoen euro van Vitesse voor vleugelspits Hernández'

Erik van Dam11 dec 2010, 07:41
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2010, 07:41
Advertentie

Behalve Thiago Alcantara staat ook Elías Hernández in de belangstelling van Vitesse. De Gelderlander meldt dat de Arnhemmers het oog hebben laten vallen op de vleugelspits van het Mexicaanse Morelia. Die club staat momenteel op de twaalfde plek in de competitie en beschikt al vier jaar over Hernández, die dit seizoen zestien wedstrijden speelde en één keer scoorde.

/

Naast Vitesse zou ook het competitiegenoot Chivas Guadalajara het talent willen inlijven. Een Arnhemse delegatie zou in Mexico de onderhandelingen echter al hebben geopend. Vrijdag sprak trainer Albert Ferrer nog de wens uit om een aanvallende versterking naar het Gelredome te brengen. Toen had hij het echter niet over een vleugelspits als Hernández. “Ik ben tevreden met Pedersen en Pluim, maar het is zeker een optie dat we in de winter nog een centrumspits halen.”

Hernández, die vier interlands speelde sinds zijn debuut in augustus, zou in de ogen van Ferrer goed passen in het systeem dat hij met Vitesse wil spelen. De 22-jarige vleugelspits maakte in september zijn eerste interlanddoelpunt tegen Colombia, in een oefenwedstrijd. Morelia zou vier miljoen dollar, iets meer dan drie miljoen euro, willen voor Hernández. Omdat de nood hoog is en Ferrer scorend vermogen zoekt in zijn aanvalslinie zou de club hem versneld binnen willen halen.

Bezig met laden …