voetbalzone

Moreno ziet vertrek bij AZ zitten: 'Ik heb ook mijn verlangens'

Erik van Dam05 jun 2011, 19:36
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2011, 19:36
Advertentie

Héctor Moreno (23) doet zijn best om deze zomer van club te veranderen. De verdediger uit Mexico heeft er nu drieënhalf jaar opzitten in dienst van AZ. Hoewel hij nog tot medio 2014 onder contract staat in Alkmaar, is het zijn wens om hogerop te gaan. Espanyol toont al enige tijd belangstelling en lijkt er deze maand uit te willen komen met club en speler.

/

In gesprek met media in zijn thuisland kijkt Moreno vast vooruit naar de mogelijkheden. “Het zou voor mij geweldig zijn om naar Espanyol te gaan”, legt hij uit. “Het is een goede club in een sterke competitie. Ik weet dat er contact is gelegd en hopelijk gaat de transfer door. In Spanje spelen 's werelds beste spelers. Twee clubs vechten er om de titel, maar de andere clubs zijn ook erg competitief. De competitie als geheel lijkt me erg interessant.”

Moreno arriveerde medio 2008 bij AZ, dat hem aankocht van UNAM. Inmiddels staan er tachtig Eredivisieduels en meerdere Champions League- en Europa League-wedstrijden achter zijn naam. “Ik heb mijn verlangens, mijn doelen”, bekent Moreno. “Bij Espanyol tekenen zou een prima stap zijn.” Behalve de komst van Moreno heeft Espanyol ook nog de komst van een linksback voor ogen. Didac Vilà van AC Milan is de belangrijkste kandidaat.

Bezig met laden …