Motherwell poetst op krankzinnige voetbalavond 2-6 achterstand weg

Bart Kruyt05 mei 2010, 23:17
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2010, 23:17

De supporters van Motherwell zijn woensdagavond getuige geweest van één van de meest opmerkelijke comebacks uit de historie van de club. De Schotse subtopper leek op het eigen veld met ruime cijfers te verliezen van nummer vijf Hibernian, dat een klein half uur voor het einde met 2-6 voorstond. De bezoekers wisten deze marge echter niet te verdedigen en moesten na negentig minuten voetbal genoegen nemen met een punt: 6-6.

/

De spectaculaire voetbalthriller kende een bijzonder opmerkelijk verloop. Hibernian begon nog goed aan de wedstrijd en stond bij rust met 2-4 voor, waarna deze voorsprong na de thee verder werd uitgebouwd. Enkele supporters van Motherwell verlieten het stadion al, maar daar zullen zij ongetwijfeld spijt van hebben gehad toen zij thuis aangekomen op teletekst keken.

Na 67 minuten voetbal deed Giles Coke met zijn tweede treffer van de avond iets terug (3-6), waarna het geloof terugkeerde na de treffers van Tom Hateley (’72) en John Sutton (’76). Motherwell ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker en werd daar in de extra tijd voor beloond, toen Lukas Jutkiewicz de gelijkmaker aantekende. Motherwell-middenvelder Ross Forbes had even daarvoor nog een strafschop gemist.

De krankzinnige voetbalavond gaat de Schotse recordboeken in. Het gebeurde in de historie van de Schotse Premier League nog nooit dat er twaalf keer werd gescoord in één wedstrijd, laat staan tijdens een gelijkspel. Voor Hibernian was het puntenverlies extra zuur, omdat zij Motherwell nu niet inhaalt op de ranglijst. De ploeg van John Hughes blijft vijfde staan, met één punt minder dan de geluksvogels van Motherwell, die momenteel op een Europa League-plek bivakkeren.