voetbalzone

Mourinho: ‘Aké heeft niet veel ervaring, maar hij is er klaar voor’

Gijs Freriks21 okt 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2014, 00:00
Advertentie

Nathan Aké kwam dit seizoen in de Premier League en Champions League nog geen minuut in actie voor Chelsea, maar José Mourinho geeft hem waarschijnlijk spoedig een kans. De manager zei dat maandagavond tijdens de persconferentie voor het Champions League-duel met NK Maribor van dinsdagavond. Hij is erg tevreden over de ontwikkeling van de Nederlander.

voetbalzone

De Portugees beschouwt de negentienjarige Aké niet als een centrale verdediger of linksback, maar als een centrale middenvelder. “Op die positie zijn we goed bezet. Nemanja Matic en John Obi Mikel zijn vergelijkbare spelers. Maar we hebben Aké ook nog. Hij heeft niet veel ervaring, maar is er klaar voor”, aldus Mourinho. Het valt dus niet uit te sluiten dat de linkspoot tegen Maribor in de basis staat.

Aké, die uit de jeugd van Feyenoord komt, kwam dit seizoen al wel in actie in de Capital One Cup-wedstrijd tegen Bolton Wanderers (2-1 winst). Hij deed die gehele wedstrijd mee. Afgelopen zomer kon het talent op huurbasis vertrekken, maar Mourinho hield een tijdelijk vertrek van het talent tegen. Aké heeft op Stamford Bridge nog een contract tot medio 2018.

Bezig met laden …