voetbalzone

Mourinho: ‘Als Hazard niet voor Chelsea wil spelen, heeft hij zijn prijs’

Erik van Dam04 apr 2015, 08:07
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2015, 08:07
Advertentie

José Mourinho bekijkt de situatie rond Raheem Sterling vanaf de zijlijn. Het grote talent van Liverpool laat op zich wachten met het zetten van een handtekening onder een nieuw contract en dat zorgt voor veel gespreksstof in Engeland. Brendan Rodgers gaf duidelijk aan dat Sterling komende zomer sowieso niet verkocht zal worden; Mourinho is benieuwd of die stellingname eeuwigdurend zal zijn.

voetbalzone

Sterling heeft nog een contract tot 2017, dus is het standpunt van Liverpool logisch: de noodzaak om Sterling van de hand te doen is er niet, komende zomer. Sky Sports vroeg Mourinho of hij zijn beste spelers zou wegdoen, als zij niet meer bij zouden willen tekenen. Hij reageerde bevestigend, zonder de zaak-Sterling daadwerkelijk te voorzien van commentaar.

“Ik houd niet van spelers die niet voor mij en voor hun club willen spelen, natuurlijk. Iedere voetballer heeft zijn prijs, ongeacht wie die voetballer is. Als je me nu bijvoorbeeld vraagt naar Eden Hazard, die net een nieuw contract met ons is aangegaan: wil ik dat hij weggaat? Nee. Als hij wil vertrekken, als hij niet meer met mij wil samenwerken, als hij niet meer voor Chelsea wil spelen, heeft hij dan een prijs? Ja, ik denk dat hij dan zijn prijs heeft”, aldus Mourinho.

“Hij is de beste speler in de Premier League, dus ik kies maar meteen de beste ter illustratie. Ik begrijp de filosofie van trainers en clubs wel, die hun beste spelers willen houden. Dat ze bij welk bod dan ook aangeven dat ze sowieso niet verkopen. Mijn filosofie is niet beter, hij is alleen anders”, verduidelijkt de Portugese trainer van Chelsea.

Bezig met laden …