voetbalzone

Mourinho: ‘Als ik Mata wél opstel, krijg ik vragen over Hazard en Oscar’

Erik van Dam26 nov 2013, 15:35
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2013, 15:35
Advertentie

Tot verbazing van velen speelt Juan Mata dit seizoen maar weinig wedstrijden voor Chelsea. De 25-jarige Spanjaard was in zijn eerste en tweede seizoen belangrijk voor de club, miste vorig seizoen maar een paar wedstrijden en scoorde liefst 12 keer. Bovendien werd hij twee keer verkozen tot Speler van het Jaar binnen de club. José Mourinho legt uit dat hij nu eenmaal keuzes moet maken.

/

Mata deed pas in zeven van de twaalf wedstrijden mee en miste al meer duels dan in het gehele vorige seizoen. Zijn nieuwe trainer heeft niets tegen hem, maar er zijn simpelweg veel concurrenten op Stamford Bridge. “Eén ding is duidelijk: de regels kan ik niet veranderen. Ik mag niet beginnen met twaalf, dertien of veertien man”, verdedigt Mourinho zich in gesprek met de Engelse media.

“Ik zou het wel willen, want veel jongens verdienen het te spelen Juan is er daar één van. Hij werkt hard, gedraagt zich goed en is een plezier om mee te werken. Maar als ik hem wél opstel en Eden Hazard of Oscar niet, krijg ik weer vragen over Hazard en Oscar. Het is een gevolg van de groepsgrootte, we hebben meerdere jongens voor de rol achter de spits. Ik vind het moeilijk, ik schep er geen genoegen in spelers buiten het team te laten. Ik wil graag dat ze het naar hun zin hebben, maar ik kan er niets aan doen”, aldus Mourinho.

In de Champions League deed Mata dit seizoen twee keer mee: als invaller tegen FC Basel en als basisspeler tegen Steaua Boekarest. Hij was daarbij goed voor 104 minuten speeltijd en één doelpunt. Chelsea staat na vier speelronden op negen punten in Groep E en speelt dinsdagavond in Zwitserland tegen FC Basel.

Bezig met laden …