voetbalzone

Mourinho: ‘Als ze in de top zes eindigen, zou dat ook fenomenaal zijn’

Gijs Freriks13 dec 2015, 19:26
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 19:26
Advertentie

Leicester City stuurde Nigel Pearson eind juni tot ieders verrassing de laan uit en kwam in de zoektocht naar een opvolger uit bij onder anderen Guus Hiddink. De Achterhoeker bedankte echter voor de eer en the Foxes sloegen uiteindelijk de handen ineen met Claudio Ranieri. Daar zullen zij geen moment spijt van hebben gehad.

voetbalzone

Leicester staat na vijftien speelronden met 32 punten op een gedeelde eerste plaats en hoopt het prachtseizoen maandagavond een passend vervolg te geven wanneer Chelsea op bezoek komt. “Claudio verdient de credits. Als het slecht gaat, wordt er over de managers gepraat en als het goed gaat, gaat het vaak om de spelers”, zegt collega-trainer José Mourinho in de Engelse media.

“Men moet Claudio beoordelen op waar hij nu staat. Leicester staat nu op een positie waarop er nog maar drie dingen kunnen gebeuren met de club. Eén: ze worden kampioen, wat geweldig zou zijn. Twee: ze eindigen in de top vier, wat ook een topprestatie zou zijn. En het slechtste wat er kan gebeuren is dat ze in de top zes eindigen, wat ook een fenomenale prestatie zou zijn”, aldus Mourinho.

Bezig met laden …