voetbalzone

Mourinho baalt: 'Als ik eerder was gekomen, had ik voor hem gevochten'

Daniel Cabot Kerkdijk06 aug 2016, 08:21
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2016, 08:21
Advertentie
/

José Mourinho is een groot fan van Renato Sanches, maar de achttienjarige middenvelder zal de komende jaren waarschijnlijk niet met de manager van Manchester United gaan samenwerken. Nog voor de start van het EK in Frankrijk rondde Bayern München namelijk de komst van de Portugees international af, voor minimaal 35 en maximaal 80 miljoen euro.

De concurrentie had niet voorzien dat Bayern in mei al tot een akkoord met Benfica zou komen. Manchester United was één van de geïnteresseerde clubs. "Ik kwam laat bij de club", probeert Mourinho het mislopen van zijn landgenoot uit te leggen. "Het ondertekenen van mijn contract vond in mei plaats. We spraken een week eerder met Benfica over Sanches, maar we waren totaal niet meer in de running. Als ik eerder bij de club was gekomen, had ik voor zijn komst gevochten."

Vice-voorzitter Ed Woodward ging tot de komst van Mourinho over de transfers, maar de rompslomp rond het gedwongen vertrek van Louis van Gaal vergde ook veel tijd. "Manchester United heeft Renato diverse malen bekeken en ik mogelijk zelfs vaker. Toen ik zonder club zat, heb ik naar veel wedstrijden van Benfica gekeken. Toen leerde ik Renato beter kennen. Nu speelt hij voor een grote club in een competitie waar hij zeker kampioen gaat worden."

Zó, Renato Sanches is vandaag in München gearriveerd! #bayern #toptalent

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Bezig met laden …