voetbalzone

Mourinho berispt Liverpool om beslissing: ‘Het is behoorlijk triest’

Erik van Dam20 okt 2015, 12:50
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2015, 12:50
Advertentie

Liverpool koos er twee weken geleden voor Brendan Rodgers de laan uit te sturen en een paar dagen later benoemde men Jürgen Klopp tot zijn opvolger. José Mourinho, trainer van concurrent Chelsea, heeft daar moeite mee. Niet zozeer met de aanstelling van Klopp, maar wel met de beslissing van Liverpool om de samenwerking met Rodgers te beëindigen.

voetbalzone

“Ik voel mee met de gevolgen, dat iemand zijn baan verliest”, vertelt Mourinho aan de Liverpool Echo. “En het is behoorlijk triest dat het voetbal, ook in dit land, daar blij mee is. Ik praat niet over Jürgen, ik heb een goede band met hem en dat zal niet anders worden. Ik praat over de omstandigheden waarin Brendan zijn baan kwijtraakte.”

Op uitnodiging van Mourinho kwam Rodgers in 2004 als jeugdtrainer bij Chelsea werken en later werd hij bevorderd tot coach van de reserves: in 2008 ging hij op eigen benen staan bij Watford en zo kwam hij via Reading en Swansea City terecht bij Liverpool. Mourinho zou het niet goed vinden als de spelers van Liverpool nu extra hun best gaan doen voor hun nieuwe trainer Klopp. “Had dat voor Brendan gedaan. Niet voor een nieuwe coach.”

Bezig met laden …