voetbalzone

Mourinho biedt excuses aan na tirade: ‘Dat is goed fluiten’

Gijs Freriks04 jan 2015, 22:05
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2015, 22:05
Advertentie

Chelsea speelde vorige week gelijk tegen Southampton en José Mourinho trok na afloop fel van leer tegen scheidsrechter Andy Taylor. Hij vond dat Cesc Fàbregas een strafschop en geen gele kaart had moeten krijgen voor een vermeende schwalbe en sprak van een ‘hetze’ die tegen de Londense club gevoerd zou worden. Na het duel met Tottenham Hotspur noemde hij Phil Dowd ‘traag’ en na de bekerzege op Watford (3-0) moest ook arbiter Kevin Friend het zondag ontgelden.

voetbalzone

Mourinho vond dat Chelsea een penalty had moeten krijgen nadat Diego Costa de bal tegen de arm van Craig Cathcart aan had geschoten, maar de rebound werd alsnog benut door Loïc Rémy. “Er is ons voor de derde wedstrijd op rij een big penalty onthouden. Kevin is een goede scheidsrechter en een prima gozer, maar dit was gewoon een strafschop.”

Toen Mourinho later echter was afgekoeld, trok hij zijn woorden in hetzelfde televisie-interview nog terug: “Ik wil mijn excuses aanbieden. De scheidsrechter heeft me inmiddels verteld dat als Rémy de bal niet had binnengeschoten, hij alsnog een penalty had gegeven. Dat is goed fluiten en daarom wil ik mijn excuses aanbieden.”

Bezig met laden …