voetbalzone

Mourinho blij met kersverse miljoenenaankoop: 'Hij zorgt voor de balans'

Daniel Cabot Kerkdijk17 aug 2015, 01:00
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2015, 01:00
Advertentie

Nog geen uur na de 3-0 nederlaag bij Manchester City werd de overstap van Abdul Rahman Baba naar Chelsea officieel. De club uit Londen betaalt FC Augsburg naar verluidt 25 miljoen euro voor de 21-jarige linkerverdediger. José Mourinho is zeer te spreken over de komst van de Ghanees A-international naar Stamford Bridge.

voetbalzone

"De komst van Baba is heel belangrijk", zo vertelt Mourinho in gesprek met diverse Britse media. "Als linksback kan hij de concurrentie met César Azpilicueta aangaan. Tegelijkertijd kan Azpilicueta als linksback de concurrentie met Branislav Ivanovic voor de positie van rechtsback aangaan."

"Baba vangt het vertrek van Filipe Luis naar Atlético Madrid op. Hij zorgt voor de balans", zo besloot Mourinho. De linkspoot speelde sinds de zomer van 2012 in Duitsland. De Ghanees speelde twee seizoenen voor SpVgg Greuther Fürth en maakte een jaar geleden voor 2,5 miljoen euro de overstap naar Augsburg. Bij de club van Paul Verhaegh diende Baba uiteindelijk alleen het eerste jaar van zijn vijfjarige contract uit.

Bezig met laden …