voetbalzone

Mourinho: 'Dat is een fantastische quote die ik absoluut waardeer'

Daniel Cabot Kerkdijk15 aug 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2013, 00:20
Advertentie
/

Voor José Mourinho is een transfer van David Luiz absoluut onbespreekbaar. De verdediger van Chelsea staat in de belangstelling van Barcelona en de Catalanen zouden al een bod hebben uitgebracht van veertig miljoen euro. De trainer is echter niet van plan om de Braziliaans international te laten gaan of een prijskaartje om zijn nek te hangen.

“Er is geen enkele kans dat hij vertrekt”, zegt Mourinho tegen BT Sport. “Hij is een speler die wij willen behouden. Hij heeft vorig jaar hier nog een nieuw vijfjarig contract getekend. Hij is een belangrijke speler voor de club en we zijn niet van plan om hem tegen welke prijs dan ook te verkopen.” The Special One reageert daarmee op het gerucht dat de 26-jarige Luiz een formeel transferverzoek heeft ingediend op Stamford Bridge.

/

Mourinho is evenwel niet op de hoogte van de vermeende vertrekwens van Luiz. “Ik weet niet of hij dat heeft aangegeven. Wat ik kan zeggen is dat hij dat ook niet gaat doen. Het laatste wat ik heb gelezen, is dat Luiz zei dat hij niet over andere clubs wil praten omdat hij met de nationale ploeg op pad is. Dat is een fantastische quote die ik absoluut waardeer. Als spelers met hun land op weg zijn, dan zijn ze internationals en geen clubspelers. Dat is het laatste wat ik erover gelezen heb.” Luiz ligt bij the Blues nog tot medio 2017 vast.

Eto’o
Mourinho wil een hereniging met Samuel Eto’o niet uitsluiten. De aanvaller zei maandag graag weer met de coach te willen werken en the Special One is gevleid. “Het is altijd leuk als iemand zegt dat hij weer met mij wil werken. Dat is fantastisch voor ons en we zien wel wat er gebeurt.” Bij Internazionale vierden Mourinho en de Kameroener grote successen met elkaar. In 2010 werd de treble veroverd. Eto’o staat onder contract bij Anzhi Makhachkala, maar die club wil af van de dure jongens.

Bezig met laden …