voetbalzone

Mourinho: 'De tijd verandert spelers, het verandert kwaliteiten'

Bart Kruyt11 jun 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2013, 00:20
Advertentie

José Mourinho keert bij Chelsea terug bij de club waar hij tussen 2004 en 2007 al de eindverantwoordelijke was. John Terry, Frank Lampard, Petr Cech, Ashley Cole, Michael Essien and John Obi Mikel speelden in die periode ook al voor Chelsea en werkten dus al eens samen met de Portugees. Zij hoeven echter geen privileges te verwachten, waarschuwde Mourinho.

/

Volgens the Special One begint iedereen op 'nul': "Het is belangrijk om dit aan jullie (de journalisten die aanwezig waren bij de persconferentie, red.) te vertellen, want de spelers weten dat zelf wel", zei Mourinho. "Ze weten hoe ik werk en dat zij geen voordeel hebben ten opzichte van de andere spelers. De spelers met wie ik al werkte, zal ik opnieuw moeten leren kennen. De tijd verandert mensen, het verandert spelers, het verandert kwaliteiten."

"De spelers met wie ik nog niet werkte? Ik denk een aardig beeld van deze spelers te hebben, want ik heb Chelsea vaak aan het werk gezien op de televisie", vervolgde Mourinho. "We willen een paar nieuwe spelers aantrekken, dat is goed voor de concurrentie binnen de ploeg, maar het is niet zo dat ik naar Roman Abramovich stap en zeg dat ik een bedrag met veel nullen nodig heb en dat de halve selectie veranderd moet worden. Ik geef de spelers die er nu al zijn een eerlijke kans."

In de selectie treft Mourinho een hoop jonge spelers: "Chelsea heeft vorig jaar een aantal uitstekende talenten met veel kwaliteiten gehaald", zei de coach. "Zij hebben een grote toekomst voor zich en ik kijk er naar uit om met spelers als Oscar, Eden Hazard en Romelu Lukaku te werken. Ik wil de filosofie van de club graag trouw blijven en ik kan wel zeggen dat ik dezelfde visie heb."

Bezig met laden …