voetbalzone

Mourinho: ‘De transfermarkt is te lang open, tot wedstrijd drie of vier’

Erik van Dam20 aug 2013, 16:29
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2013, 16:29
Advertentie

José Mourinho is het met een deel van zijn collega-trainers in Engeland eens: de transfermarkt moet eerder zijn deuren sluiten dan eind augustus. De laatste jaren kunnen er spelers gekocht en verkocht worden tot 31 augustus, middernacht. Deze zomer is de markt zelfs geopend tot 2 september. Veel trainers beklagen zich erover dat zij goede spelers kwijtraken, terwijl het seizoen al in volle gang is.

/

Mourinho begrijpt het wel, zegt hij dinsdag. “In zekere zin ben ik het wel eens met Alan Pardew, dat het te ver gaat”, zegt de Portugese trainer van Chelsea. “De markt is open tot wedstrijd drie of vier. Hoewel ik het met hem eens, vind ik echter ook dat iedereen een kans moet hebben om toe te slaan terwijl er al punten gepakt of punten verloren zijn. Zelf willen wij ons team ook verbeteren met nog één speler.”

The Happy One zag al twee pogingen om Wayne Rooney te halen mislukken. Hij staakt de jacht op de spits van Manchester United echter (nog) niet, al noemt hij zijn naam niet hardop. “Als de markt nog open is, en als je een speler graag wilt hebben, en officiële biedingen zijn niet verboden, blijf je het proberen. Maar het spreekt voor zich dat clubs kunnen doen wat wij deden toen Barcelona ons vroeg naar David Luiz.”

Bezig met laden …