voetbalzone

Mourinho deelt compliment uit: 'Turkije, dat is voetbalcultuur'

Daniel Cabot Kerkdijk09 apr 2013, 09:35
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2013, 09:35
Advertentie

De kans is groot dat Real Madrid dinsdagavond de halve finale van de Champions League bereikt. Het heenduel met Galatasaray werd in een 3-0 overwinning omgezet en één doelpunt van los Merengues in Istanbul betekent dat het team van trainer Fatih Terim vijf keer moet scoren om door te gaan naar de laatste vier. José Mourinho weet uit ervaring dat de return echter niet per se een formaliteit hoeft te zijn en looft de sfeer in voetbalminnend Turkije.

/

Ondanks de 3-0 nederlaag in het Santiago Bernabéu zullen de fans van Galatasaray dinsdagavond zoals gebruikelijk nadrukkelijk van zich laten horen. "Ik denk dat het in hun cultuur zit. Turkije, dat is voetbalcultuur. In de UEFA Cup van 2003 speelden we tegen een Turkse club en wonnen we met 6-0 of 7-0. Een dikke overwinning. De return was in Turkije en we troffen een vol stadion aan, een stadion met vreugde, passie en gemotiveerde fans. De tegenstander leek zelfs niet meer de ploeg uit het heenduel. Het is een cultuurkwestie. Als een club uit Italië, Portugal of Spanje een heenduel met 4-0 of 5-0 verliest, dan zit er in de thuiswedstrijd helemaal niemand en worden de spelers uitgefloten. Dinsdag zit het stadion vol en daar houden we van."

Of Mourinho ooit zelf in Turkije werkzaam zal zijn, durfde hij niet te zeggen. "In de voetballerij weet je het nooit. Ik stond in 2003 op het punt om een club uit de Süper Lig te trainen. Daar waar passie is, en dat is in Turkije het geval, wie weet..." Het contract van Mourinho met Real Madrid loopt medio 2016 af. De Portugees maakt er geen geheim van dat hij ooit weer in de Premier League wil trainen. Ook een terugkeer naar Internazionale sloot hij eerder niet bij voorbaat uit.

Bezig met laden …