voetbalzone

Mourinho deelt Depay gevoelige tik uit met bekendmaking selectie

Dominic Mostert02 nov 2016, 10:08
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2016, 10:08
Advertentie

Memphis Depay reist niet mee naar Istanbul met Manchester United. De vleugelaanvaller is door José Mourinho buiten de selectie gelaten voor het Europa League-duel met Fenerbahçe van donderdagavond. Dit seizoen moest Depay het juist voornamelijk hebben van zijn kansen in Europees verband, maar Mourinho acht zijn aanwezigheid dus overbodig.

/

De voormalig PSV'er kwam tegen Feyenoord (1-0 nederlaag) en in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe (4-1 zege) tot een invalbeurt. Beide keren mocht Depay een klein halfuur meedoen van Mourinho. In de Premier League blijven de invalbeurten beperkt tot maximaal acht minuten. De 25-voudig international hoopte zich zodoende in Europees verband te bewijzen, maar die kans wordt hem nu ontnomen.

Mourinho heeft 21 spelers geselecteerd die meereizen. Daarvan zullen er in Turkije nog drie afvallen. Henrikh Mkhitaryan maakt deel uit van de groep; Michael Carrick is er niet bij. Hetzelfde geldt voor Chris Smalling, Eric Bailly en Antonio Valencia, die allen geblesseerd zijn. Phil Jones maakt tegelijkertijd zijn rentree in de selectie: een knieblessure hield de verdediger aan de kant in de voorgaande Europese ontmoetingen.

Bezig met laden …