voetbalzone

'Mourinho en Ancelotti zouden de topkandidaten voor Bayern moeten zijn'

Bart Kruyt11 feb 2015, 10:01
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2015, 10:01
Advertentie

Bij Bayern München is men erg tevreden over het werk dat Josep Guardiola verricht en de clubleiding wil het contract van de hoofdtrainer dan ook graag verlengen. Guardiola houdt de boot echter af: hij is van plan om pas aan het einde van het seizoen na te denken over zijn toekomst. Volgens Duitse media moet Bayern er rekening mee houden dat de Spanjaard straks vertrekt.

voetbalzone

Guardiola heeft nog een contract tot de zomer van 2016 en er zijn geruchten dat hij deze verbintenis wil uitdienen, om vervolgens verder te trekken. "Net als zijn voorgangers Jupp Heynckes en Louis van Gaal is Guardiola een alfamannetje, die succes heeft gehad in het buitenland", zegt Lothar Matthäus in BILD. "Een vergelijkbare trainer vind je niet in de Bundesliga."

"In het buitenland zie ik ook maar twee coaches die in dit profiel passen: José Mourinho en Carlo Ancelotti", vervolgt Matthäus. "Zij zouden de topkandidaten voor Bayern moeten zijn, wanneer zij in de zomer van 2016 beschikbaar zijn." Bondscoach Joachim Löw zou volgens Matthäus ook een goede opvolger van Guardiola kunnen zijn: "Als hij na het EK van 2016 besluit om te vertrekken bij de Duitse ploeg, moet zijn naam zeker op de agenda staan."

Bezig met laden …