voetbalzone

Mourinho erkent: ‘Hij gaat Chelsea verlaten, een geweldige keeper’

Daniel Cabot Kerkdijk04 jan 2015, 19:45
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2015, 19:45
Advertentie

De wegen van Mark Schwarzer en Chelsea gaan scheiden, zo erkende José Mourinho zondag na de FA Cup-zege op Watford. De officiële bevestiging ontbreekt nog, maar het lijkt erop dat de 42-jarige doelman op huurbasis bij Leicester City aan de slag gaat. De hekkensluiter van de Premier League kan voorlopig niet over Kasper Schmeichel beschikken.

voetbalzone

“Ik wil eerst Mark Schwarzer bedanken. Hij gaat ons namelijk verlaten. Een geweldige keeper. We zullen the big guy missen. We wensen hem het allerbeste.” Het is zodoende nog onduidelijk of het om een huurdeal of een overname gaat, maar volgens diverse Britse media zal de ervaren Australiër niet definitief van de loonlijst van Chelsea verdwijnen.

Schwarzer staat sinds medio 2013 onder contract bij Chelsea, waar hij tot afgelopen zomer de stand-in van Petr Cech was. Door de terugkeer van Thibaut Courtois is de veteraan dit seizoen tot derde keeper gedegradeerd en kwam hij nog geen minuut in actie. Het vertrek van Schwarzer betekent dat de aan Middlesbrough verhuurde Jamal Blackman terugkeert naar Londen. Cech zal niet tussentijds vertrekken, zo benadrukte Mourinho zondagavond.

Bezig met laden …