voetbalzone

‘Mourinho gaf me een hand en zei ‘het komt goed, jij bent straks van mij’’

Erik van Dam14 jun 2013, 10:23
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2013, 10:23
Advertentie

André Schürrle is zielsgelukkig dat hij Bayer Leverkusen verruilt voor Chelsea. Al enkele weken geleden bereikten de clubs een principeakkoord, maar donderdag pas maakte men bekend dat er definitief overeenstemming was bereikt over een transfersom. Schürrle praat nu met the Blues over zijn voorwaarden en laat zich nog medisch keuren. Problemen worden echter niet verwacht.

/

De 22-jarige Duitse aanvaller ziet reikhalzend uit naar zijn tijd in Londen. Met name het feit dat José Mourinho weer aan de slag gaat bij Chelsea stemt Schürrle heel erg tevreden. Dat zegt hij in gesprek met BILD. “Hij heeft een geweldige persoonlijkheid en is gewoon cool”, geeft Schürrle aan. De Engelsen maken circa twintig miljoen euro over naar Bayer voor zijn transfer.

Schürrle werkte in Leverkusen met Sami Hyppiä als trainer, maar weet dat Mourinho wel een niveau hoger is. Rond de afscheidswedstrijd van Michael Ballack in Leipzig ontmoetten de aanvaller en de trainer elkaar voor het eerst. “Hij gaf me toen een hand en zei tegen me: het komt goed, jij bent straks van mij. Dat was een geweldig gevoel”, zegt Schürrle trots. Hij sprak ook met Duits bondscoach Joachim Löw; die gaf aan dat Chelsea een goede bestemming zou zijn voor de 24-voudig international.

Bezig met laden …