voetbalzone

Mourinho geeft Barcelona advies: 'Ze verspillen hiermee hun tijd'

Bart Kruyt09 aug 2013, 08:40
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2013, 08:40
Advertentie

Na het mislopen van Thiago Silva en Marquinhos richt Barcelona zich nu op het aantrekken van een andere Braziliaanse verdediger: David Luiz. De Spanjaarden brachten woensdag een bod van naar verluidt veertig miljoen euro uit, maar dat voorstel werd direct afgewezen door Chelsea. José Mourinho zegt dat hij Luiz niet wil laten gaan en adviseert Barça om geen tweede bod uit te brengen.

/

In de Spaanse media wordt gesuggereerd dat Mourinho enkel zegt dat Luiz niet mag vertrekken om de transfersom zo hoog mogelijk te krijgen. De coach van Chelsea ontkent dat echter en meent grootse plannen te hebben met de verdediger, die ook als defensieve middenvelder uit de voeten kan. "Dit heeft geen zin voor Barcelona", zegt Mourinho. "Ik adviseer ze om naar de volgende speler op de lijst te gaan, want ze verspillen hiermee hun tijd."

"We willen onze beste spelers niet verkopen en dus is er geen kans dat David zal vertrekken", benadrukt Mourinho. De 26-jarige Luiz heeft er nu tweeënhalf jaar bij Chelsea opzitten en won met the Blues al de Champions League en de Europa League. De Braziliaan kwam tot dusver tot 62 competitiewedstrijden voor de Londense club en heeft nog een contract voor drie jaar. Als Luiz echt niet haalbaar blijkt te zijn, gaat Barcelona naar verluidt voor Daniel Agger van Liverpool.

Bezig met laden …