voetbalzone

Mourinho geeft Britse pers meteen waar het op hoopt: 'Ik ben beter dan ooit'

Matthijs van Laar16 aug 2013, 16:20
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2013, 16:20
Advertentie
/

José Mourinho heeft zich tijdens zijn eerste officiële Premier League-persconferentie sinds zijn terugkeer bij Chelsea meteen van zijn beste kant laten zien. De Portugees zegt ‘beter dan ooit’ te zijn en kan niet wachten tot zijn ploeg zondag aantreedt voor het eerste competitieduel met Hull City. Ook sprak hij zijn liefde uit voor de Engelse voetbalmentaliteit. “Ik zie mezelf als iemand die hier hoort te zijn, dit is mijn favoriete competitie.”

Mourinho geniet met volle teugen van de passie die hij dagelijks tegenkomt bij fans en volgers, van alle clubs in Engeland. “Al die mensen die ieder weekend naar het voetbal gaan, daar ben ik er een van. Ik hou van dit voetballand. Ik kijk zo verschrikkelijk uit naar het zout en het peper van het voetbal, iedere wedstrijd die onvoorspelbaarheid. Ik ben beter dan ooit en zal alles geven voor deze club.”

The Special One is niet per se blij met het feit dat Chelsea voor de eerste speelronde is gekoppeld aan een promovendus, ook al lijkt dat juist een voordeel. “Dit is een lastige start”, vindt hij. “Ik houd er niet van om tegen ploegen te spelen die uit een lagere divisie komen. Hun mentaliteit is altijd uitstekend.” Hoe het ook afloopt, de kans dat Chelsea komend weekend met de ploeg speelt waarmee Mourinho het de rest van het jaar moet doen, lijkt niet al te groot.

De oefenmeester wil er namelijk nog minimaal een speler bij. “We zeggen allemaal wel nee, maar natuurlijk wil je je ploeg beter maken. Ik vind de groep goed zo, echt waar, maar we zijn bezig met een speler en we zien wel wat er gebeurt.” Dat David Luiz zou vertrekken, is volgens Mourinho onzin. “Ik ben eerlijk als ik zeg dat de kans dat hij vertrekt nul is.”

Bezig met laden …