voetbalzone

Mourinho geeft ex-pupil veeg uit de pan: ‘Hij is niet eens een Portugees’

Erik van Dam17 jun 2014, 21:09
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 21:09
Advertentie

José Mourinho werkte bij Real Madrid drie jaar samen met Pepe, maar dat weerhoudt hem er niet van de verdediger stevig te veroordelen voor diens gedrag van maandag. Pepe pakte rood in de wedstrijd tegen Duitsland, nadat hij Thomas Müller in het gezicht sloeg en daarna nog zijn hoofd tegen dat van de aanvallende middenvelder zette. Mourinho vindt dat Pepe vreemd bezig was in Salvador.

voetbalzone

“Misschien was het geen direct rood waard, misschien ook wel. Ondanks het feit dat er geen directe agressie was, was er wel sprake van een bepaalde lichaamstaal. Vaak, heel vaak voelt een scheidsrechter daardoor gedwongen om zo’n beslissing te nemen”, analyseert Mourinho voor Yahoo. “Maar feit blijft dat je je team wel enorm belast, door ze nog zo lang met maar tien man achter te laten.”

Mourinho vindt dat Pepe behoorlijk onnadenkend speelde tegen de Duitsers. “Het feit dat hij niet eens een Portugees is, zou juist méér druk op hem moeten leggen om zich fatsoenlijk te gedragen. Want dat deed hij dus niet”, concludeert the Special One. Pepe werd geboren in Brazilië en verhuisde op zijn achttiende naar Portugal: in augustus 2007 liet hij zich naturaliseren en inmiddels speelde hij 58 interlands. Portugal gaat zaterdag zonder hem de strijd aan met de Verenigde Staten.


Bezig met laden …