voetbalzone

'Mourinho geeft groen licht: Van Ginkel naar Chelsea'

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2013, 09:46
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2013, 09:46
Advertentie
/

Marco van Ginkel staat mogelijk voor een droomtransfer. De middenvelder van Vitesse heeft een ijzersterk seizoen achter de rug en eerder werd gesuggereerd dat zelfs een transfer naar Chelsea een optie was. Engelse en Portugese media schrijven dat José Mourinho inmiddels groen licht heeft gegeven. Chelsea heeft goede banden met Vitesse en verhuurde al de nodige spelers aan de club uit Arnhem.

Het is nog niet duidelijk of Mourinho de twintigjarige Van Ginkel direct bij zijn selectie wil betrekken, of dat de middenvelder eerst verhuurd kan worden. De talentvolle middenvelder werd in een eerder stadium al in verband gebracht met Ajax, maar Vitesse wil geen zaken doen met een concurrent in de strijd om het kampioenschap in Nederland. Zijn contract loopt nog tot medio 2015 door.

Het is onwaarschijnlijk dat Vitesse de vraagprijs hanteert waar Portugese media het over hebben, ruim zeventien miljoen euro. De Oranje-international mag naar verluidt voor twaalf miljoen euro vertrekken. Benfica, Arsenal, Tottenham Hotspur, Everton en Norwich City hebben ook belangstelling. Vorig jaar ging er ook al een speler van Vitesse in een keer naar een Engelse topclub, toen Manchester United Alexander Büttner overnam. Mogelijk volgt Van Ginkel dus zijn voorbeeld.

Bezig met laden …