voetbalzone

Mourinho geeft toe: ‘Ik vreesde voor het eind van zijn loopbaan’

Dominic Mostert27 nov 2016, 09:18
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2016, 09:18
Advertentie

Phil Jones maakte donderdagavond de negentig minuten vol tegen Feyenoord en speelde zijn derde wedstrijd op rij voor Manchester United. Dat was alweer een tijd geleden: in oktober 2015 stond de verdediger voor het laatst drie opeenvolgende duels op het veld. Jones is erg blessuregevoelig en José Mourinho hield rekening met een doemscenario.

/

Toen de 24-jarige Engelsman zich in de zomer opnieuw blesseerde, was de oefenmeester bang dat diens carrière erop zat. "Ik moet toegeven, zelfs aan mezelf, dat ik daarvoor vreesde. Maar de afgelopen maand hebben we kunnen zien dat hij fantastische prestaties levert, terwijl we Eric Bailly en Chris Smalling moeten missen", vertelt Mourinho. "Phil heeft ons de stabiliteit bezorgd die we op dit moment hebben. Hij heeft een goede persoonlijkheid en ziet er heel scherp uit."

Mourinho stelt in de Daily Mirror dat Jones 'graag verdedigt als een verdediger' en moet daarom denken aan zijn voormalige pupil John Terry. Ook die heeft het defensieve aspect het hoogst in het vaandel staan. "Sommige verdedigers denken dat opbouwen de belangrijkste kwaliteit is, maar dat is niet zo. Verdedigen is het belangrijkst. Als je dat combineert met opbouwende kwaliteiten, word je een heel goede speler. Het is lastig om ze te vergelijken: Jones is sneller, maar John is sterker in de lucht."

Bezig met laden …