voetbalzone

Mourinho geeft uitleg: 'Alleen een topverdediger als hij alles geeft'

Daniel Cabot Kerkdijk29 sep 2012, 15:43
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2012, 15:43
Advertentie
/

José Mourinho heeft zaterdag voor het eerst inhoudelijk gereageerd op de reserverol van Sergio Ramos in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City (3-2 winst). De oefenmeester van Real Madrid gaf verrassend de voorkeur aan Raphael Varane en weigerde daarna uitleg te verschaffen over zijn beslissing. Zaterdag deed hij dat wel.

"Als hij alles geeft, dan zie ik een zeer complete verdediger. Iemand die over alle eigenschappen beschikt waar een topverdediger over moet beschikken: zekerheid in defensief opzicht, een goede opbouw, sterk in dode spelmomenten en een leider. Hij heeft alle kenmerken van een topverdediger, maar ik herhaal, alleen als hij alles wil geven en ook daadwerkelijk geeft."

"Pepe en Varane speelden uitstekend tegen Manchester City", zei Mourinho een week geleden. "Ze speelden makkelijk, simpel. De tegenstander scoorde twee keer, maar daar konden zij niets aan doen. Ook Varane heeft het goed gedaan. De trend is dat er altijd gevraagd wordt naar de spelers die op de bank zitten, dat snap ik eigenlijk niet.”

Bezig met laden …