voetbalzone

Mourinho gooit olie op vuur: ‘Bij mij is Rooney geen tweede keus’

Gijs Freriks26 aug 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2013, 00:20
Advertentie

Chelsea zit, ondanks dat twee aanbiedingen werden afgeslagen, nog altijd achter Wayne Rooney aan. José Mourinho heeft aangegeven dat er voor de competitiewedstrijd tegen Manchester United geen derde bod zal worden uitgebracht. Door het echter steevast over Rooney te hebben, hoopt Mourinho de wedstrijdvoorbereiding van United volgens sommigen te verstoren. Mancunian Jonny Evans zei vrijdag enkel om die aanpak van de Portugees te moeten ‘lachen’.

/

Mourinho laat zich de mond evenwel niet snoeren. In een interview met The Guardian haalt de manager van Chelsea in de maandageditie min of meer uit naar collega David Moyes. De Schot gaf aan dat Robin van Persie zijn eerste spits zou zijn voor het nieuwe seizoen. Rooney was hierna ‘boos’ en ‘in de war’ en zou willen vertrekken, hoewel hij nog geen officieel transferverzoek indiende bij de clubleiding van United. “Waarom zouden ze tegen me zijn?”, vraagt Mourinho zich nu af.

“Ik heb niet tegen Rooney gezegd dat hij bij mij de tweede keus zal zijn. En dan zijn ze nog tegen mij?”, vervolgt hij. “Wij willen een speler hebben tegen wie een manager heeft gezegd dat hij de tweede optie voor hem is. We gaan niet voor Van Persie, dus ze hoeven niet tegen me te zijn.” Mourinho is ervan overtuigd dat Moyes er mede voor heeft gezorgd dat Rooney ontevreden is op Old Trafford: “Maar natuurlijk. Al lever ik geen kritiek, want bij elk topteam heb je eerste en tweede opties. Het gaat erom dat je de spelers hun situaties laat accepteren.”

/

Chelsea en United treffen elkaar maandagavond op Old Trafford en Mourinho hoeft waarschijnlijk niet op een warm welkom te rekenen. Hij zei zondag ook al dat hij de opstelling van United niet begrijpt. United zou de 27-jarige Rooney niet aan een concurrerende club willen verkopen. Mourinho noemde dat een ‘ouderwetse manier van denken’. Volgens enkele zondagtabloids zou Chelsea zich na het treffen met United met een bod van 46,5 miljoen voor Rooney melden. De Engels international staat bij de landskampioen nog tot medio 2015 onder contract.

Bezig met laden …