voetbalzone

'Mourinho haalt woede kamp Mata op de hals; Barcelona volgt situatie'

Daniel Cabot Kerkdijk18 jun 2013, 09:18
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 09:18
Advertentie
/

Barcelona trok 57 miljoen euro uit voor de komst van Neymar, maar de directie wil de voorhoede van nog een aanvaller voorzien. Indien Cristian Tello of Thiago Alcántara vertrekt, zal Barcelona zich bij Chelsea melden voor Juan Mata, zo meldt El Mundo Deportivo dinsdag. De aanvaller is ondanks een uitstekend seizoen door nieuwbakken Chelsea-manager José Mourinho op de transferlijst van the Blues geplaatst.

Mata was afgelopen seizoen een van de uitblinkers van Chelsea, maar is naar verluidt een voetballer die niet in de plannen van Mourinho past. In dienst van Real Madrid kreeg de oefenmeester al de vraag of de club zich moest mengen in de strijd om de toentertijd aanvaller van Valencia. De Portugees reageerde ontkennend en zodoende vertrok Mata twee seizoenen geleden voor 28 miljoen euro naar West-Londen.

/

Mourinho zou Chelsea-eigenaar Roman Abramovich hebben geadviseerd om niet aan een contractuele belofte aan Mata te voldoen. De Spaans international zou vanaf een x-aantal assists en doelpunten in een seizoen een leuk bedrag tegemoet zien, maar de Portugees heeft aangeraden om niets uit te keren. Vader en zaakwaarnemer Juan Mata is daar verbolgen over, ook omdat zijn zoon nog een contract tot medio 2016 heeft.

Mata genoot twee jaar geleden ook interesse van Barcelona en is nimmer uit het schaduwelftal van de Catalanen verdwenen. Thiago heeft onlangs te kennen gegeven dat hij Barcelona wil verlaten en zijn eventuele vertrek zou de belangstelling voor Mata aanzienlijk vergroten. Italiaanse media claimen dinsdag overigens dat Napoli concrete interesse heeft in Tello.

Bezig met laden …