voetbalzone

Mourinho heel blij: ‘Hij wordt een Chelsea-speler, geen twijfel mogelijk’

Erik van Dam11 mei 2015, 15:21
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2015, 15:21
Advertentie

Nadat hij eind januari al eens een paar minuten meedeed als invaller, kreeg Ruben Loftus-Cheek zondag zijn eerste basisplaats bij Chelsea in de Premier League. De negentien jaar oude middenvelder verscheen aan de aftrap in de ontmoeting met Liverpool en mocht uiteindelijk een uur meedoen. Daarna wisselde José Mourinho hem voor Nemanja Matic en de trainer was heel tevreden over de inzet van Loftus-Cheek.

voetbalzone

“Ik vond dat hij het goed deed, maar het is beter voor hem dat hij een uur meespeelt en fit van het veld gaat, dan dat hij tot het einde blijft staan”, legt de trainer uit. “Hoe dan ook was het een fantastische ervaring voor hem: hij voelde de intensiteit en de snelheid, hoe hij moest denken en hoe hij moest knokken. Ik ben blij, het was super voor hem. Hij wordt een Chelsea-speler, geen twijfel mogelijk.”

“We hebben ook andere jongens in wie ik geloof”, voegt Mourinho toe. “Ruben merkte dat de intensiteit anders is dan hij gewend was en in de tweede helft joeg hij meer. Hij stond toen ook op een plek waar ik hem in tactisch opzicht meer nodig heb, om de wedstrijd te lezen. Ik liet het alleen liever bij een uur, dan dat ik hem nog een lastig laatste half uur zou geven”, aldus Mourinho, die ook alvast vooruitblikte op zijn plannen voor de laatste speelronden.

Volgende week maandag speelt Chelsea uit bij West Bromwich Albion. “Die ploeg is veilig en niemand heeft echt een resultaat nodig: dan zal Ruben opnieuw meespelen en waarschijnlijk spelen Nathan Aké en Izzy Brown dan ook. Tegen Sunderland laat ik die jongens meedoen die al meer minuten hebben gemaakt, de basis van het team dat de meeste wedstrijden in de benen heeft.”

Bezig met laden …