voetbalzone

Mourinho: ‘Het zal lastig worden, Ajax is na het weekend klaar’

Robin Bruggeman12 mei 2017, 00:15
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2017, 00:15
Advertentie

Er leek donderdagavond geen vuiltje aan de lucht voor Manchester United, maar een laat doelpunt van Facundo Roncaglia en een rode kaart van Eric Bailly in de slotfase maakten het toch nog spannend tegen Celta de Vigo. Het 1-1 gelijkspel was uiteindelijk wel genoeg om door te bekeren naar de finale van de Europa League, waarin Ajax de tegenstander wordt.

“Na veertien duels staan we dan nu in de finale. Als we die prijs ook winnen, ben ik meer dan gelukkig. Dat zou echt fantastisch zijn”, reageerde José Mourinho na de wedstrijd tegenover verslaggevers. “Het zal lastig worden tegen Ajax. Zij hebben een jonge en sterke ploeg. En ze zijn na komend weekend klaar in eigen land en hebben vervolgens twaalf dagen om te herstellen. Wij hebben in die periode nog drie wedstrijden.”

Mourinho zal het dus zonder Bailly moeten doen en dat is een tegenvaller: “Ik heb de rode kaart niet gezien, maar hij speelde fenomenaal. Het was voor iedereen emotioneel. Sommigen hadden alleen hun emoties beter onder controle dan anderen. Bailly was wat naïef. We zijn nu een belangrijke kracht kwijt voor de finale en we hebben al niet zoveel verdedigers.”

Bezig met laden …