voetbalzone

Mourinho: 'Hij doet me denken aan mij, toen ik zijn leeftijd had'

Daniel Cabot Kerkdijk22 aug 2013, 08:20
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2013, 08:20
Advertentie

José Mourinho is sinds vorige maand weer werkzaam in de Premier League en de manager van Chelsea geniet met volle teugen van zijn rentree. De Londense club was maandagavond op Stamford Bridge met 2-1 te sterk voor Aston Villa en zodoende heeft men uit de eerste twee competitieduels de volle buit, na de eerdere zege op Hull City.

/

Mourinho was na afloop uiteraard tevreden, maar dat gold niet voor Paul Lambert. De coach van Aston Villa klaagde tijdens het duel over alle scheidsrechterlijke beslissingen en was na afloop laaiend over de handsbal van John Terry in het strafschopgebied, na een kopbal van Gabriel Agbonlahor. De leidsman weigerde in de slotminuten een strafschop te geven.

"Hij doet me denken aan mij, toen ik zijn leeftijd had", vertelde Mourinho over zijn collega van the Villans. "Nu klaag ik over bepaalde beslissingen, maar op zijn leeftijd klaagde ik over alle beslissingen. Dat doet Paul nu ook, net als ik toentertijd."

Het geklaag van Lambert na afloop mag als gerechtvaardigd worden beschouwd. Branislav Ivanovic deelde een elleboogstoot uit aan Christian Benteke, maar mocht blijven staan. De verdediger maakte vervolgens in de 73e minuut de 2-1. "En dat het een penalty was kon iedereen zien. Het was een rode kaart, de arbiter stond in de buurt. Hoe kun je dat nou niet zien. Dat zijn twee doorslaggevende momenten", concludeerde Lambert teleurgesteld.

Bezig met laden …