voetbalzone

Mourinho: ‘Hij heeft een evolutie doorgemaakt en is echt fantastisch’

Gijs Freriks19 okt 2014, 22:00
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2014, 22:00
Advertentie

Chelsea won zaterdagmiddag met 1-2 van Crystal Palace en de doelpunten van de uitploeg waren om in te lijsten. Oscar schoot een vrije trap in de verre kruising en Cesc Fàbregas scoorde na een mooie combinatie door het midden en de assist kwam van Oscar. De 23-jarige middenvelder verkeert dan ook in blakende vorm.

voetbalzone

Manager José Mourinho is lovend over de Braziliaan, die in de zomer van 2012 voor circa dertig miljoen euro werd overgenomen van Internacional. “Oscar heeft op mentaal en tactisch vlak een ware evolutie doorgemaakt en is uitgegroeid tot een fantastische speler. Of hij in fysiek opzicht nog beter moet worden? Ja, dat zeker. Maar je moet niet vergeten dat hij nog altijd erg jong is.”

“Hij en Nemanja Matic hebben de wedstrijd van begin tot eind voor ons gecontroleerd. Oscar is geen nummer tien die pas wat doet bij balbezit. Als je zijn spel analyseert, kom je tot de conclusie dat hij altijd het spel achter zich, naast zich en voor zich in de gaten blijft houden. Hij leest het spelletje goed en zorgt altijd voor de balans”, besluit Mourinho in de Engelse media.

Bezig met laden …