voetbalzone

‘Mourinho? Ik heb vóór Schalke 04 enkele goede gesprekken gevoerd’

Gijs Freriks23 jul 2016, 11:25
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2016, 11:25
Advertentie

Breel Embolo zette eind juni zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Schalke 04 en zorgde daarmee toch wel voor een verrassing, want de negentienjarige aanvaller van FC Basel werd ook genoemd bij onder meer Manchester United.

/

De veertienvoudig international van Zwitserland wil nu in gesprek met BILD niet bevestigen dat hij met manager José Mourinho heeft gesproken: “Mourinho? Ik heb ook vóór Schalke enkele zeer goede gesprekken gevoerd, maar het totaalplaatje van Schalke sprak mij meer aan. Ik heb er lang over nagedacht. Als jonge speler is het niet makkelijk om zo’n keuze te maken.”

“Ik moet mij nu zo snel mogelijk aanpassen, maar we hebben in de voorbereiding nog wel even de tijd. Deze club is nog groter dan ik gedacht had. Basel is een grote club in Zwitserland en trok bij de training ongeveer zestig supporters, maar hier staan er meestal twee- tot drieduizend”, aldus Embolo, die in een interview ook nog aangeeft dat hij hoopt dat Leroy Sané blijft.

De aanvallende middenvelder is nadrukkelijk in beeld bij Bayern München en vooral Manchester City. “Of ik zijn vervanger ben? Nee, Leroy blijft Leroy. Ik zou graag met hem samenspelen. Ik heb ongeveer hetzelfde pad als hij bewandeld, want ik was ook een speler met wie men zich bij Basel kon identificeren. De fans wilden niet dat ik zou vertrekken. Dat hoort ook bij de voetballerij”, besluit Embolo.

Bezig met laden …