voetbalzone

Mourinho: ‘Ik houd daar totaal niet van, zeker omdat hij respect verdient’

Peter Nusselder19 jan 2015, 08:15
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2015, 08:15
Advertentie

Steven Gerrard speelde vorig seizoen een ongelukkige rol in de Engelse titelstrijd; tijdens het duel met Chelsea, in de slotfase van de competitie, gleed de aanvoerder van Liverpool uit en stelde hij Demba Ba in staat om de score te openen. Mede door de 2-0 nederlaag die the Reds leden, ging Manchester City er in de Premier League met het landskampioenschap vandoor.

voetbalzone

De supporters van Chelsea beleven er sindsdien lol aan om de ervaren middenvelder op sarcastische wijze aan die glijpartij te herinneren, maar trainer José Mourinho is daar niet van gediend. “Gerrard is een historische speler voor zowel Liverpool als de Premier League”, vertelt Mourinho in de aanloop naar het Capital One Cup tussen Chelsea en Liverpool (dinsdag) in de Engelse media.

“Hij is een tegenstander die ik altijd heb bewonderd en gerespecteerd. Onze fans hebben een liedje over hem, maar daar ben ik niet van gecharmeerd. Ik houd daar totaal niet van. Het is misschien een paar keer leuk, maar we hebben het niet nodig om dat keer op keer te herhalen, zeker als het gaat om een speler als hij, die respect verdient. We hebben zó veel andere liedjes, we hebben deze niet nodig.”

De Portugese oefenmeester baalt ervan dat hij nooit heeft samengewerkt met Gerrard, die na dit seizoen van Anfield naar Los Angeles Galaxy verhuist. Ik droomde van een Chelsea-middenveld met Claude Makélélé, Frank Lampard en Gerrard. Samen met voorzitter Abramovich en toenmalig algemeen directeur Peter Kenyon droomde ik daarvan, we hebben er alles aan gedaan om hem te halen.”

Bezig met laden …