voetbalzone

Mourinho: ‘Ik weet niet of dit Bayern zo goed is als Heynckes’ Bayern’

Erik van Dam25 aug 2013, 17:26
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2013, 17:26
Advertentie

José Mourinho staat over een paar dagen oog in oog met Josep Guardiola. Vrijdagavond ontmoeten Chelsea en Bayern München elkaar als Europa League- en Champions League-winnaar voor de strijd om de Europese Super Cup. Het toeval wil dat the Special One en Pep deze zomer aan de slag gingen in Londen en München. In Spanje waren zij bepaald niet de beste vrienden.

/

In hun jaren als trainer van Real Madrid en Barcelona werd er over en weer vaak met modder gegooid. Mourinho stookt het vuurtje nu als eerste op, een paar dagen voor de interessante confrontatie in de Eden Arena in Praag. “Jupp Heynckes’ Bayern was vorig seizoen het allerbeste team in Europa. Nu beschikken ze over een nieuwe trainer en nieuwe spelers. En ik weet niet zeker of dit Bayern net zo goed is”, zegt Mourinho.

Mourinho zou het geen ramp vinden, wanneer Chelsea er vrijdag niet in slaagt de Super Cup te winnen. “Ik vind deze titel niet erg belangrijk, want de Super Cup is geen grote, interessante competitie. Het is gewoon een prijs die je kunt winnen als gevolg van een prestatie in het seizoen ervoor. En om eerlijk te zijn, hebben Guardiola en ik niets te maken met wat er vorig seizoen is gepresteerd door Chelsea en Bayern.”

Bezig met laden …