voetbalzone

Mourinho: ‘Ik weet zeker dat hij beter is dan Blanc als hij 26 of 27 is’

Erik van Dam31 mrt 2012, 15:55
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2012, 15:55
Advertentie

Als we José Mourinho mogen geloven, heeft Raphaël Varane een grote toekomst voor zich. De pas achttienjarige verdediger verruilde vorig jaar zomer RC Lens voor een avontuur bij Real Madrid en kan ondanks het geringe aantal speelminuten van dit seizoen rekenen op het vertrouwen van zijn trainer. Volgens Mourinho gaan de supporters op termijn nog veel van de tienerbelofte horen.

/

De Portugese succescoach laat zaterdag in gesprek met France Football weten dat Varane alles in zich heeft om uit te groeien tot een betere verdediger dan landgenoot en oud-international Laurent Blanc. “Varane heeft dezelfde voetbalintelligentie, dezelfde rust aan de bal en dezelfde uitstraling als Blanc binnen de lijnen”, zo maakt Mourinho een vergelijking tussen zijn pupil en de voormalig Europees- en wereldkampioen.

“Maar met alle respect voor Blanc moet ik zeggen dat Varane veel sneller is”, vervolgt de oefenmeester. “Op dit moment is hij inderdaad nog maar een jonge jongen. Maar ik denk en ik weet dat hij beter zal zijn dan Blanc op het moment dat hij 26 of 27 jaar is en echt volwassen is.” Vooralsnog is Varane nog niet veel in de plannen van Mourinho voorgekomen, aangezien hij sinds zijn overstap van Lens naar de Spaanse hoofdstad afgelopen zomer in totaal twaalf keer binnen de lijnen kwam.

Bezig met laden …