voetbalzone

'Mourinho is inderdaad rustiger geworden, maar ik inmiddels ook'

Daniel Cabot Kerkdijk29 nov 2011, 15:48
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2011, 15:48
Advertentie

Real Madrid zit met haar gedachten waarschijnlijk al een beetje bij de Clásico van 10 december, maar voorafgaand aan de ontmoeting met Barcelona staat nog een uitduel met Sporting Gijón op het programma. De noorderlingen staan onder leiding van Manolo Preciado, die afgelopen seizoen mot had met José Mourinho. In de aanloop naar de confrontatie verweet de Portugese coach zijn collega eerder in het seizoen niet zijn sterkste ploeg te hebben opgesteld tegen Barcelona.

/

Preciado reageerde als door een wesp gestoken. De coach van Sporting Gijón noemde Mourinho een 'schoft' en een 'slechte collega'. "Wie is in hemelsnaam deze kerel om dit te denken en te zeggen? Waar komt hij vandaan?" Preciado hecht inmiddels geen waarde meer aan de verbale confrontatie. "Of Mourinho rustiger is geworden?", vroeg hij zich dinsdag hardop af. "Ja, dat klopt wel. Inderdaad, maar ik inmiddels ook. Ik heb het al vaker uitgelegd. Dit is een nieuw seizoen en een andere wedstrijd."

"Wat er vorig seizoen is gebeurd, heeft nu geen enkele betekenis meer." Net als de voorgaande seizoendn staat Sporting Gijón onderin, maar de fans steunen hun club immer. "We hebben geluk dat we in deze stad, ondanks de crisis, volop worden gesteund en El Molinón nog steeds vol zit. Dat sterkt het team. Wij laten ons thuis niet zomaar verslaan. Ik hoop dat we weinig fouten maken en het Real moeilijk maken." Sporting Gijón verloor vorig seizoen thuis met 0-1, maar revancheerde zich in het Santiago Bernabéu door met 0-1 te winnen en zodoende een einde te maken aan de ongeslagen thuisreeks van Mourinho gedurende negen jaar tijd.

Bezig met laden …