voetbalzone

‘Mourinho is onze man, hij laat ons niet in de shit zitten’

Erik van Dam08 dec 2015, 11:16
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 11:16
Advertentie

José Mourinho staat al het hele seizoen onder druk, omdat Chelsea er niet in slaagt goede prestaties af te leveren en bovenin de competitie mee te strijden. Tot dusverre heeft eigenaar Roman Abramovich nog steeds vastgehouden aan de Portugese trainer en Kurt Zouma is daar blij mee. De verdediger legt uit dat Mourinho de beste man is voor de baan in Londen.

voetbalzone

Chelsea ging zaterdag op eigen terrein onderuit tegen Bournemouth: de 0-1 nederlaag was alweer de achtste van dit seizoen in vijftien wedstrijden. The Blues staan op een zeer teleurstellende veertiende plaats, maar Zouma is blij dat Mourinho er nog steeds is. “Hij is degene die ons steeds vertelt dat we er samen in staan. Als het niet goed gaat hier, dan heeft niet één persoon een probleem, maar iedereen.”

“Mourinho laat ons niet in, hoe zal ik het zeggen, in de shit zitten”, aldus Zouma. “We blijven dicht bij elkaar. Hij is een trainer die erg close is met zijn spelers, je voelt dat hij van zijn spelers houdt. En in deze fase is je zelfvertrouwen behouden het belangrijkst, want met zelfvertrouwen kun je alles aan”, geeft Zouma aan in The Sun. “Dat blijven we ook tegen elkaar zeggen.”

De Fransman, die dit seizoen meedeed in veertien van de vijftien Premier League-wedstrijden van Chelsea, is ervan overtuigd dat Mourinho op zijn post moet blijven. “Hij is voor mij dé man bij deze club. De fans staan achter hem, wij staan allemaal achter hem. We vinden het nog altijd prettig hoe hij ons helpt tijdens de training en we waarderen de manier waarop hij met ons praat nog steeds.”

Bezig met laden …