voetbalzone

‘Mourinho kan baan bij United vergeten: ‘Louis’ Lads' redden Van Gaal’

Daniel Cabot Kerkdijk06 mrt 2016, 06:50
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2016, 06:50
Advertentie

Het begint erop te lijken dat José Mourinho toch niet de nieuwe manager van Manchester United wordt, ook al werd manager uit Portugal de voorbije maanden steevast aan de opvolging van Louis van Gaal gelinkt. Tal van Britse media schrijven zondag dat de kans groot is dat de Nederlander zijn baan mag behouden, met dank aan de Louis’ Lads. Dat zou betekenen dat Van Gaal ook aan het derde en laatste seizoen van zijn contract mag beginnen.

/

De directie van Manchester United zou inmiddels eensluidend in hun oordeel zijn: de eventuele komst van Mourinho zou de plannen van de club op lange termijn in de war schoppen. Het feit dat de Nederlander er niet voor terugdeinst om jeugdige spelers, de zogeheten Louis’ Lads, een kans te geven, spreekt in zijn voordeel. Daarnaast lijkt het erop dat Van Gaal zijn team weer op de rails heeft, met vier opeenvolgende overwinningen.

Mourinho staat erom bekend dat hij jeugdspelers vrijwel geen kans geeft en dat staat haaks op de visie van Manchester United, het laten instromen van jeugdspelers. Sinds oktober 1937 zat er bij elke wedstrijdselectie een zelf opgeleide voetballer. De club wil niet dat een eventuele aanstelling van Mourinho automatisch betekent dat de ontwikkeling van spelers als Marcus Rashford, Jesse Lingard, Cameron Borthwick-Jackson en Paddy McNair stagneert.

/

Het bestuur is daarom, naar verluidt, van zins om zich aan het succession plan te houden: assistent-manager Ryan Giggs moet vanaf 1 juli 2017 de selectie van Manchester United onder zijn hoede nemen. Van Gaal hintte zaterdag al dat hij ook aan het derde jaar van zijn contract gaat beginnen. “Er zullen komend seizoen veel spelers naar Manchester United komen, omdat ze weten dat ik ze een kans zal geven”, zo verzekerde de Nederlander, die de FA Cup en de Europa League nog kan winnen.

Bezig met laden …