voetbalzone

Mourinho kapittelt ‘pushy parents’: ‘Daarvoor denken ze al aan het geld’

Peter Nusselder18 mei 2015, 09:30
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2015, 09:30
Advertentie

Chelsea-trainer José Mourinho windt zich op over de invloed die ouders en zaakwaarnemers hebben op aanstormende talenten. Volgens de Portugese oefenmeester wordt jonge spelers niet zelden het hoofd op hol gebracht door hun directe omgeving en dat is vaak schadelijk voor hun ontwikkeling.

voetbalzone

De coach van de Engels kampioen maakt duidelijk dat er meer geduld zou moeten zijn bij pushy parents, als een voetballer uit de jeugdopleiding afkomstig is en zijn opwachting maakt bij het eerste elftal. “Op het moment dat zulke jongens er bijna zijn, denken ouders en zaakwaarnemers dat ze er al zijn en dat laten ze ook die spelers geloven”, geeft the Special One aan op de officiële website van Chelsea.

“Maar dan zijn ze er nog helemaal niet”, benadrukt Mourinho, die maandagavond tijdens het duel met West Bromwich Albion waarschijnlijk speeltijd gunt aan de beloftes Ruben Loftus-Cheek, Isaiah Brown en de Nederlander Nathan Aké. “Ze denken niet aan geld verdienen tijdens een carrière, maar denken al aan het geld voordat een carrière begonnen is en dat zorgt voor verwarring. Spelers zijn daar niet bij gebaat, die hebben stabiliteit nodig”, geeft de succesvolle coach aan.

Bezig met laden …