voetbalzone

Mourinho keert terug bij oude liefde: 'Hij heeft het geweldig gedaan'

Matthijs van Laar28 sep 2015, 17:49
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2015, 17:49
Advertentie

Julen Lopetegui kijkt uit naar de ontmoeting met José Mourinho, dinsdagavond in het Estádio do Dragão van FC Porto. Voor de manager van Chelsea betekent het een terugkeer bij de club waar hij voor het eerst furore maakte als manager, door in 2004 de Champions League te winnen. “Ik heb enorm veel respect voor José”, zegt de huidige coach van de Portugese topclub tegen FourFourTwo in een vooruitblik op het Champions League-treffen.

voetbalzone

Ook Lopetegui is uiteraard goed op de hoogte van de moeizame start van het seizoen van Mourinho en zijn manschappen, maar de Spaanse oefenmeester heeft het volste vertrouwen in de capaciteiten van zijn illustere voorganger op de Porto-bank. “De positie van Chelsea in de competitie zegt weinig over het presteren in de Champions League. De eerste wedstrijd (tegen Maccabi Tel Aviv, red.) wonnen ze met 4-0. Chelsea is nog altijd een geweldig team, vol potentie.”

Om een resultaat te boeken tegen de Engelse topclub, zal FC Porto volgens Lopetegui het maximale moeten geven. “Technisch en tactisch zal het van onze kant perfect moeten zijn”, beseft hij, om vervolgens Mourinho nog eens op te hemelen. “Hij heeft een geweldige loopbaan, tot nog toe. José is een belangrijk figuur voor Porto, vanwege de prestaties die hij hier heeft geboekt. Zowel op nationaal als internationaal niveau.”

Bezig met laden …