voetbalzone

‘Mourinho kon terug naar Madrid: Pérez was bereid viertal te lozen’

Erik van Dam24 sep 2016, 11:31
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2016, 11:31
Advertentie

José Mourinho kwam in 2010 terecht bij Real Madrid, met de missie de club weer eens de eindzege in de Champions League te bezorgen. Aangezien dat hem al was gelukt bij FC Porto en Internazionale hadden velen goede hoop dat het Mourinho zou lukken, maar in de drie jaar die hij de tijd kreeg, bleef de Europese beker uit. Daarna scheidden de wegen van club en trainer zich.

/

De breuk in 2013 betekende echter niet dat voorzitter Florentino Pérez vervelende herinneringen overhield aan de samenwerking met Mourinho. Hij benaderde de Portugees in 2015 namelijk weer om in Spanje te komen werken, zo staat opgeschreven in het meest recente boek over de trainer. In het onlangs verschenen José Mourinho: Up Close and Personal geeft auteur Robert Beasley aan dat Pérez een poging deed Mourinho weer aan te stellen.

Na de scheiding met trainer Carlo Ancelotti vroeg de rijke voorzitter zich af wie Real Madrid het beste onder handen zou kunnen nemen. Hij kwam dus uit bij een oude bekende. “De voorzitter is gek op me en wilde dat ik de boel kwam opruimen. Het was oké als ik van spelers als Pepe, Iker Casillas, Sergio Ramos en Marcelo af wilde. Ik zei echter tegen hem dat hij daar te laat mee kwam”, zo citeert de Daily Mail zaterdag uit de correspondentie tussen auteur Beasley en Mourinho in de zomer van 2015.

“De voorzitter denkt aan Zinédine Zidane vanwege zijn naam en status, maar die heeft het klote gedaan met Real Madrid B. En hij is bang om een risico te nemen. De enige die ze kunnen halen is Jürgen Klopp. Rafa Benítez? No wayyy”, zo gaf Mourinho aan. De trainer had het echter mis, want een maand later koos Real Madrid toch voor Benítez als opvolger van Ancelotti. Hij mocht tot januari blijven en werd toen alsnog vervangen door Zidane.

Bezig met laden …