voetbalzone

Mourinho krabbelt terug: ‘Als hij blijft, ben ik er blij mee’

Daniel Cabot Kerkdijk07 jan 2017, 17:55
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2017, 17:55
Advertentie
/

José Mourinho gaf vrijdag nog te kennen dat Memphis Depay voor hem geen optie meer is en mag vertrekken. Zaterdag liet de Portugese oefenmeester een ander geluid horen. Mourinho benadrukte dat hij blij zou zijn als de Nederlandse buitenspeler bij Manchester United zou blijven ñen dat er in dit geval speeltijd voor hem zal komen.

“We hebben op zijn positie veel spelers: Jesse Lingard, Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata, Marcus Rashford, soms Wayne Rooney”, vertelt Mourinho over de concurrentie van Depay, in gesprek met FOX Sports. “Vanuit menselijk oogpunt kan ik hem daarom ook niet stoppen om weg te gaan. Ik vind het jammer dat ik hem geen speeltijd kan geven, hij is een goede speler en een geweldige gozer.”

Vrijdag zei Mourinho nog dat hij Depay ‘niet meer als optie ziet’. Hij zei toen ook dat er nog geen biedingen voor de Nederlander zijn binnengekomen, die aan de wensen van Manchester United voldoen. “Een speler op zijn leeftijd moet spelen. Als hij blijft, ben ik daar blij mee. Hij zal dan zeker in de tweede seizoenshelft aan minuten komen, omdat we zoveel wedstrijden spelen. Als hij wel vertrekt, wensen we hem het beste want het is een fantastische jongen”, besluit de oefenmeester.

Bezig met laden …