voetbalzone

'Mourinho krijgt nog twee duels om baan te redden; opvolger staat al klaar'

Bart Kruyt01 nov 2015, 19:20
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2015, 19:20
Advertentie

Chelsea krijgt klap na klap. De regerend landskampioen stuntelt in de competitie, werd midweeks door Stoke City uitgeschakeld in de Capital One Cup en verloor zaterdag op het eigen gras van Liverpool. Velen hadden verwacht dat José Mourinho na laatstgenoemde zeperd op straat zou worden gezet, maar de Portugees is nog altijd de eindverantwoordelijke bij Chelsea.

voetbalzone

Mourinho krijgt dus nog even de tijd om de boel weer op de rit te krijgen, maar het geduld van Roman Abramovich zal niet oneindig zijn. ESPN claimt dat het van iemand binnen de club heeft gehoord dat Mourinho ontslagen zal worden wanneer de aankomende twee wedstrijden niet gewonnen worden. Chelsea speelt woensdag in de Champions League tegen Dynamo Kiev en neemt het zaterdag in het Britannia Stadium op tegen Stoke, dat afgelopen woensdag dus al te sterk was.

Volgens ESPN is het ook al duidelijk wie de nieuwe hoofdtrainer zal worden als Mourinho wordt ontslagen: in de wandelgangen worden verschillende namen genoemd, maar Carlo Ancelotti schijnt duidelijk de belangrijkste kandidaat te zijn. De Italiaan zit zonder werk sinds zijn vertrek bij Real Madrid en werkte in het verleden al twee seizoenen bij Chelsea, waarmee hij in 2010 kampioen van Engeland werd.

Bezig met laden …