voetbalzone

Mourinho legt peptalk uit: ‘Ze willen dat wij de clowns in het circus zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk18 okt 2014, 14:30
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2014, 14:30
Advertentie

Liverpool verspeelde in de slotfase van afgelopen seizoen zijn kansen op een eerste landstitel sinds 1990. In de topper tegen Chelsea, op Anfield, ging de ploeg van Brendan Rodgers met 0-2 onderuit, mede door een uitglijder van Steven Gerrard. Het duel werd in de media beschouwd als een formaliteit voor Liverpool, dat negen wedstrijden op rij had gewonnen.

voetbalzone

Na de 0-2 zege schreeuwde José Mourinho het uit in de spelerstunnel: ‘ze wilden de clowns’. De manager van Chelsea blikt zaterdag terug op dat moment. “Afgelopen seizoen voelde ik hoe het land per se wilde dat Liverpool kampioen zou worden”, verklaart de Portugese oefenmeester. “De media hadden daar ook een groot aandeel in. Niemand zei dat Liverpool hun positie te danken had aan het feit dat ze geen Champions League speelden. Of aan die vele, vele beslissingen die ze aan belangrijke en cruciale punten hadden geholpen.”

“En ik voelde dat die dag dé dag was voor Liverpool om feest te vieren. Ik gebruikte dat woord tegen mijn spelers. Ik zei: ‘we zullen de clowns zijn, ze willen dat wij de clowns in het circus zijn. Dit is het circus. Liverpool wordt kampioen’.” Liverpool verloor met 0-2 en speelde een week later gelijk tegen Crystal Palace (3-3). Manchester City profiteerde van de inzinking van the Reds en kroonde zich kampioen.

Bezig met laden …