voetbalzone

Mourinho: 'Mijn spelers hebben journalisten geconfronteerd: 'jij bent dom''

Bart Kruyt28 okt 2015, 06:15
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2015, 06:15
Advertentie

José Mourinho staat al wekenlang onder druk bij Chelsea en lijkt weer een stapje dichter bij de uitgang te zijn. Loïc Rémy voorkwam met een late goal dat the Blues al in de reguliere speeltijd sneuvelden in de Capital One Cup, maar na een 1-1 gelijkspel tegen Stoke City werd er in de strafschoppenreeks alsnog verloren. Toch was Mourinho niet ontevreden over zijn spelers.

voetbalzone

Volgens de coach heeft Chelsea alles gegeven. “Waarom zouden mijn spelers met een gebrek aan zelfvertrouwen vertrekken? Ze hebben goed gespeeld, ze hebben geen grote fouten gemaakt”, zei Mourinho. “We verlaten het toernooi teleurgesteld, maar ook met een positief gevoel. Mijn spelers hebben schrijvende journalisten geconfronteerd en gezegd: jij bent dom.”

“Er wordt te weinig respect getoond. Wat sommige journalisten schrijven, is slecht voor de spelers”, meende Mourinho. “De meeste mensen die zo slecht schrijven over mijn spelers, waren vroeger zelf ook prof. Ik denk dat deze mensen denken dat mijn spelers hetzelfde zijn als dat zij destijds waren, maar mijn spelers hebben alles gegeven.”

Mourinho begrijpt niet waarom er nu enkel naar de resultaten wordt gekeken: “Een paar maanden geleden won ik wedstrijden en was ik kampioen. Toen zeiden mensen dat er dingen belangrijker zijn dan het resultaat. Nu we goed spelen, maar verliezen, zeggen ze dat resultaten het allerbelangrijkste zijn. Dat is tegenstrijdig”, aldus Mourinho, die Diego Costa moest vervangen met een ribblessure: de spits is naar het ziekenhuis gebracht en is een twijfelgeval voor de topper tegen Liverpool van zaterdag.

Bezig met laden …