voetbalzone

‘Mourinho moet normaal doen, Torres lozen en veel meer aanvallen’

Erik van Dam01 mei 2014, 13:48
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2014, 13:48
Advertentie

Met het einde van het seizoen 2013/14 in zicht heeft Chelsea nog één kans over om succesvol te zijn. The Blues werden woensdagavond door Atlético Madrid uitgeschakeld in de Champions League en omdat men eerder al de strijd om de FA Cup moest verlaten, is de Premier League de laatst overgebleven kans op een prijs. De Londenaren hebben twee punten achterstand op koploper Liverpool, maar Manchester City staat er nog net wat beter voor.

voetbalzone

De Britse tabloid Daily Mail roept trainer José Mourinho op vanaf de zomer vijf zaken anders aan te pakken. De krant vindt dat dit seizoen de tekortkomingen van Chelsea duidelijk zijn blootgelegd. Wil Mourinho met zijn team weer gloriëren, dan zal hij enkele veranderingen door moeten voeren. De eerste is vers bloed naar Stamford Bridge halen, vooral een wereldklasse spits als Diego Costa.

Ten tweede moet het middenveld opgekalefaterd worden; Nemanja Matic kan blijven staan, maar daaromheen moeten nieuwe jongens komen, vindt de krant. Ten tweede is het zaak dat Fernando Torres wordt verkocht, na een paar slopende en vermoeiende jaren. De Spaanse spits is ook niet door Mourinho op gang gekomen en nu is het einde verhaal voor El Niño, meent de scribent van de tabloid. “De Torres van Liverpool wordt hij nooit meer.”

voetbalzone

Als derde tip geeft de Daily Mail aan dat Mourinho zelf wat vrolijker moet worden. “Hij kwam binnen als ‘the Happy One’, maar is dat helemaal niet gebleken. Het constante negatieve gedoe, scheidsrechters verwijten maken, invloeden van buitenaf noemen… dat beïnvloedt de spelersgroep. Hij moet ophouden met zijn ‘mind games’, de ‘little horses’ en de ‘specialists in failure’. Mourinho moet geloof en positiviteit gaan creëren.”

De laatste twee punten die de krant aanstipt zijn een veel aanvallender speelwijze, waarin de creatieve voetballers van Chelsea meer tot hun recht komen. Wanneer de club het initiatief moest nemen in wedstrijden liep het vaak helemaal verkeerd af, stipt het dagblad aan. Dat moet veranderen. Tot slot vindt men dat Mourinho meer jonge voetballers moet laten spelen. Romelu Lukaku, Thibaut Courtois en Patrick Bamford verdienen een kans.

Bezig met laden …